Stine Joy


Jeg er en årgang 81 der er bosat i Hjørring i nordjylland.
Jeg er den heldige ejer af paw, en skøn araberblanding du kan læse mere om under heste i mit liv.
Lige siden min tidlige barndom har jeg været fascineret af hestene. Deres elegance og majestætiske ydre og deres venlige og forstående sind.
Jeg var sammen med hestene overalt hvor jeg kunne komme til det. Jeg passede, striglede og mugede ud. Alt bare for at være i deres selskab.
Efter meget overtalelse fik jeg som 10-årig min første pony og en helt ny verden åbnede sig foran mig.
Siden dengang har jeg, heldigvis, valgt nye retninger. Jeg startede meget traditionelt med spring og dressur. Da jeg i omkring 2002 første gang så en anden måde at træne og håndtere heste på blev det en helt ny begyndelse for mig.
Siden har det taget fart, jeg har mødt en masse dejlige mennesker og fået ny inspiration til samværdet med hestene.
På de følgende sider kan du læse lidt om min vej hertil og mine tanker omkring
det.

Jeg har mange inspirationskilder idag. Jeg har været så heldig at stifte bekendtskab med mange forskellige trænere med hver deres personlige måde at træne og undervise på.

Ellen Ofstad er en stor inspiration indenfor positiv forstærkning, klikkertræning, som jeg benytter mig meget af i min træning. Ligeledes har Ellen inspireret mig til arbejdet med lange liner.

Mark Rashid er en anden stor kilde til inspiration. Jeg har stiftet bekendtskab med Amanda Barton der underviser ud fra hans idealogier.Amandas formidling af softness har gjort et stort indtryk på mig, ligeledes har tanken om hvordan vi møder vores hest og hvordan vi ser den givet mig meget stof til eftertanke.

Indenfor ridningen har centreret ridning været altafgørende. Der fandt jeg kilden til balance, kropsbevidsthed og forståelsen for signalerne. Marte Teigen og Lotta Månsson har været mine store inspirationskilder indenfor den centreret ridning, hvor jeg i år fik min level 1 som instruktør.

Susan Kjærgård har givet mig en masse inspiration omkring forståelsen for hesten. Hvordan den lærer og opfatter vores signaler og ikke mindst hvordan vi giver og bruger dem. Forståelsen for hestens adfærd bunder ud i at vi forstår hvordan de lærer og hvordan de opfatter det vi formidler til dem.

Christina Holmbæck har været en helt igennem utrolig inspiration inden for den akademiske ridekunst. Hendes engagement, dygtighed og forståelse giver et utroligt dejligt miljø at lære i.

Der ville kunne nævnes mange mange flere, hvert eneste menneske jeg møder har gjort sit indtryk. Jeg bliver inspireret af dem alle og hvert enkelt individ bidrager med erfaring, forståelse og viden.
Jeg plukker de guldkorn fra hver enkelt jeg føler passer til mig og min personlige måde at træne og håndtere heste på.
Vi kan aldrig få for meget inspiration :-)

"If you're consistant, then you're dependeble.If you're dependeble you become trustworthy, and if you're trustworthy the horse will be at peace with you, and if the horse is at peace with you they can become soft."
Mark Rashid

"sharing space doing nothing, or being together doing something - there has to be a balance."
Carolyn Resnick

"see the horse, like the horse is"
klaus Ferdinand hempfling

Klik her for at få dit eget GoMINIsite