Ryttercentrering

 

Kroppen er vores fineste redskab, når vi arbejder med hesten, om det er fra jorden eller ridende. Det er med kroppen vi kommunikerer med hesten, vores talerør, jo finere og nuanceret vi kan kommunikere, det finere og præcis respons kan vi modtage fra hesten.

 

Ryttercentrering handler om øget kropsbevidsthed og nærvær når vi rider, og agere omkring hesten. Når vi er centreret giver vi hesten mulighed for at bevæge sig optimalt under os, og plads til at hesten kan respondere positivt og let for rytterens hjælpere.

 

Med viden om at krop og sind ikke kan adskilles, har ryttercentrering fokus på både den fysiske og mentale centrering, for at kunne opnå afspænding og softness.

 

Fysisk centrering har fokus på rytterens opstilling, balance, bevægelighed og afspændthed, samt rytterens lethed, tydelighed og forståelse for hjælperne; sæde, hænder og schenkler.

 

Mental centrering har fokus på rytterens mentale tilstand, nærvær, intentioner, visualisering, grounding og flow, samt fokus på styrken og blødheden fra rytterens center.

 

Ryttercentrering handler om bevidsthed på at, det er os ryttere, der har ansvaret for at sætte rammer op til en positiv kommunikation mellem hest og rytter. Det er vigtigt at vi som ryttere har fokus på vores ansvar i relationen mellem hest og rytter fordi, for at hesten kan respondere på vores hjælpere, som vi ønsker det og bevæge sig optimalt under os, kræver det at vi kan tilbyde det til hesten. Derved kan der skabes en positiv og stressfri atmosfære for begge parter, det vil styrke interaktionen mellem hest og rytter.

 

Undervining med udgangspunkt i ryttercentrering, kan være alm. rideundervisning, der også kan inkludere øvelser til hest, samt hands on.

Hvis det ønskes eller der er behov for det, kan der tilbydes lektioner uden hest, med behandling på briks med ortobionomi, samt forskellige relevante rytteryoga, vejrtræknings og balimo/bold øvelser.

Ryttercentrering kan ligeledes med god effekt bruges i træningen fra jorden med hesten.

 Jeg er  uddannet instruktør i Centreret Ridning og Rytteryoga, Ortobionomi behandler, samt er flerårig elev af Amanda Barton (der er Mark Rashid instruktørelev).

I samarbejde med min gode ven og kollega Tabita Cramers har jeg lavet konceptet Ryttercentrering. Du kan læse meget mere om hvad det indeholder på siden: www.ryttercentrering.dk

 

 

Klik her for at få dit eget GoMINIsite