Når jeg tænker tilbage på den tid hvor mit liv med heste indebar både frustrationer og afmagt er der ét ord der i særdeleshed skilder sig ud: forventninger!
Vi bliver ofte for fokuseret på resultater, for fokuseret på at leve op til både vores egne forventninger og dem vi tror andre har for os. Vores ambitioner tager overhånd og det sker på bekostning af glæden og friheden.
Alle de små unikke øjeblikke livet består af smides i baggrunden, vi glemmer helheden i vores iver efter at opnå de resultater vi ønsker.
Vi føler vi har noget at bevise, at andre bedømmer os på de resultater vi opnår med vores heste. Måske er det ikke helt forkert, ofte bedømmer vi andre på de ting de kan vise, på det de kan. Vores identitet ligger efterhånden mere i hvad vi kan og hvad vi laver end hvem vi er.
Når vi tager disse forventninger og ambitioner og sætter os på en hest vil det ofte gå galt. Hele vores krop er spændt, vores sind er alle andre steder end der hvor vi er og vi skuffes meget let. Hesten mærker vores opbyggende frustration over at vores forventninger ikke opfyldes og hele situationen går i hårdknude. Langsomt opbygger vi en stigende irritation, som regel er den rettet mod os selv. Vi bliver sure på os selv over vi ikke er gode nok, eller ikke kan det de andre kan. Hesten mærker vores irritation, den ved ikke den er rettet mod os og ikke den, og hermed er opskriften på endnu en dårlig træning lagt på bordet.
Sådan så mit liv ud i flere år og jeg ved jeg er langt fra den eneste der led under forventningernes pres, uanset om det er egnes eller andres.
Vores indstilling betyder alt når vi arbejder med hestene. Vi kan ikke opnå det vi ønsker ved blot stædigt at træne. Vi skal være villige og ønske det fra vores allerinderste.

"Den største rejse er rejsen ind i os selv - jo mere frihed i os selv - jo mere frihed i hesten."
Stormy May

Når vi begynder at slippe presset fra forventningerne samt behovet for kontrol, så begynder det sande partnerskab med vores hest.
Ved at være tilstede i nuet og nyde hvert eneste øjeblik med vores hest, vil vi opnå langt mere glæde og med glæden og friheden vil det være langt lettere at opnå det vi ønsker.

Dengang vi som børn blev tiltrukket af hesten, var det dens skønhed og fantastiske væsen der tiltrak os. vi elskede hesten - uden betingelser. Det var hesten i sig selv der var fantastisk. Når vi igen finder ind til den tilstand og oplever den store glæde det er at være sammen med sin hest så vil vi opleve et langt bedre og mere trygt og frit samarbejde.
Med et bedre samarbejde bliver det også langt lettere, sjovere og mere positivt at begynde arbejdet mod vores mål.

Hestene giver os utroligt meget, de tilbyder os en masse ting. Når vi begynder at se det store billede og nyde træningen og samværdet kan vi tage imod disse ting. Når vi slipper angsten for at lave fejl kan det sjove begynde.

"Be comfortable with not knowing what you're doing."
Carolyn Resnick

Jeg oplever stadig ofte at når jeg i et øjeblik fuldstændig slipper behovet for kontrol, og for et sekund ikke sætter reslutaterne først, så giver min hest mig så meget mere. Når han danser og hopper og udviser sin glæde med mig skrald grinende ved siden af, så kommer jeg pludselig til det resultat jeg egentlig ønskede, blot meget lettere.
Når jeg formår at dele opgaven op og glæde mig inderligt over de små ting så formidler jeg denne glæde til min hest og vi vil bevæge os i den rigtige retning. Målet skal nok komme, det vigtigste er hvordan jeg har haft det på vejen dertil. Har det været sjovt og efterladt mig med en masse gode øjebllikke, eller har det været en hård kamp som blot skulle overståes?

Hesten er nøjagtig hvad vi gør den til. Hvis jeg ser en hest med en masse begrænsninger så får jeg en hest med en masse begrænsninger. Men ser jeg en hest med uanede muligheder så er det sådan en hest jeg får.
Hvis jeg kan tilbyde min hest det jeg ønsker, så er det lige præcis det den giver mig.
Så lad os glædes ved vores fantastiske, unikke heste. Hver med deres egen personlighed. Lad os med åbne arme tage imod den glæde de tilbyder os og nyde samværdet og glædes ved alle de unikke øjeblikke hestene giver os - øjeblikke der aldrig kommer igen.

"Horses are so subtle, so incredibly subtle, that we are light years away from what they can do"
Mark Rashid


Klik her for at få dit eget GoMINIsite