Jeg tilbyder at tage heste i træning på Blue Berry Hill i Kjellerup som ligger mellem Viborg og Silkeborg. Uanset om du ønsker din hest tilredet på en rolig og forstående måde, har en hest der skal omskoles, genoptrænes eller har et decideret problem du ønsker hjælp til, bestræber jeg mig på at gøre det med stor indføling og forståelse for hesten.
Alle heste er forskellige og bør behandles og trænes derefter. Det er derfor utroligt vigtigt for mig at tage stilling til hvad netop din hest har brug for og derved skræddersy træningen så den passer til hesten, fremfor at hesten skal tilpasse sig til træningen. Du er med så meget du ønsker hele vejen igennem, dialogen med ejeren er for mig den vigtigste forudsætning for et godt træningssetup.
Hestens behov skal opfyldes og alle heste kommer derfor ud med min. én anden foldkammerat, de har adgang til masser af stråfoder og fodres med sukker- og stivelses fattigt foder.
For mig er helheden vigtig, jeg ser ikke kun hestene når de trænes men fodrer dem om morgenen og aftenen, lukker dem ud og ind og er ude at sige godnat. Det er vigtigt for mig fordi jeg på den måde får et dybere kendskab til hesten. Jeg lærer den at kende, kan mærke dens dagsform langt bedre og kan derved meget hurtigt tune mig ind på den hest jeg har idag. Jeg bestræber mig altid på at træne den hest jeg har lige nu, ikke som den var igår, eller i forgårs men som den er lige i øjeblikket. At kunne tilpasse sig hesten som den er i nuet er for mig en uundværlig del af indfølende træning.
Uanset hvad du ønsker hesten skal trænes til er et godt grundarbejde centralt for mig. Hesten startes altid fra jorden og jeg tjekker op på basis signalerne. Gå, stop, bak, stå og drej for lette og bløde signaler. Jeg ser efter om hesten er afspændt, tilstædeværende og opmærksom.
Alt efter hvad dine ønsker er og hvor hesten mentalt og fysisk er, kan jordarbejdet videreføres med udfordringer og opgaver, som at gå over ting, under ting og gennem ting. Samt få ting over sig og ind og ud af syns feltet. Det forbereder de unge til livet som ridehest, træner ro og fokus samt øger hestens koncentration og korrdination. 
For nervøse og anspændte heste giver træningen med hestens kropsbevidsthed en mærkbar ændring i deres sind, i takt med deres korrdination øges bliver de mærkbart mere rolige. 
Generelt ønsker jeg at bidrage til rolige, afbalancerede og glade heste både efter endt træning men i særdeleshed også under træningen. Jeg ønsker at arbejde så stressfrit som muligt og give hestene en god oplevelse uanset om det er en omtræning eller om det er starten på livet som ridehest. Jeg har altid fokus på hvad det er jeg leder efter, hvad det er jeg ønsker, så jeg kan guide hestene og til enhver tid giver dem et alternativ. Blødhed i hesten starter med blødhed i rytteren, og derfor er jeg meget opmærksom på hvad jeg selv tænker, fokuserer på og viderebringer til hestene. Herunder kan du læse lidt om mine fokus områder alt efter hvilken træning du ønsker.

Tilridning:

Hestens start på livet som ridehest er et stort vendepunkt. Ofte har de mest gået på en mark og nu stiller vi pludselig krav om både mentalitet og fysisk formåen. Jeg går højt op i grundig forberedelse og starter til enhver tid fra jorden. Alle basis signaler indlæres først i grime, hestens tilvænnes til ting omkring sig og over sig samt ind og ud af dens syns felt. Det er vigtigt så hestens kan bibeholde en god ro uanset om jeg kommer på, skal have en jakke af, der kommer børn løbende eller andet.
Derefter tilvænnes den til udstyr hvorefter jeg tjekker op på basis signalerne igen.Her går jeg også på siden af den og træner den i at stoppe, dreje og bakke uden hjælp fra mit kropssprog.
Så forberedes den fysisk gennem koordinations øvelser. Er det nødvendigt longeres den for at opbygge styrke til at bære rytteren. Longe arbejdet foregår stille og roligt og uden hjælpemidler. Derefter arbejder vi med en rolig opstigning. Opstigningen er første del af livet som ridehest og jeg ser alt for ofte at det forceres.Er der stress under opstigning bliver selve rideturen også stresset. Det er et meget vigtigt punkt på uddannelsesstigen som giver en god base for selve ridningen.
Derefter begynder ridningen og vi arbejder videre med de signaler vi har indlært fra jorden.
Fordelen ved at indlære fra jorden er at træningen altid overlapper hinanden. Når jeg tilfører noget nyt ønsker jeg at det kobles til noget kendt og trygt. Så når jeg kommer på dem, kender de allerede udstyret og signalerne, derved er jeg det eneste nye. Det giver for mig roligere og mere trygge heste som får en god oplevelse ud af arbejdet.
Du er som ejer med hele vejen så meget du lyster, og vil modtage undervisning så du kan viderefører arbejdet hjemme efter endt træning.
Hestene kan tilrides med eller uden bid alt efter dine ønsker.

Genoptræning:

Jeg tilbyder også at hjælpe med at genoptræne din hest. Det kan være efter en skade eller blot fordi den trænger til at sætte flere muskler og blive mere stærk og velafbalanceret i kroppen så ridningen flyder lettere.
Det foregår både med longe arbejde, bom arbejde og koordinationstræning.

Problemer:

Har du et decideret problem du ønsker hjælp til, om det så er at hesten stejler, bukker,trailertræning,  stikker af,seperationsangst, ikke står stille under opstigning, stresser i ridningen, ser "spøgelser"osv. er du velkommen til at kontakte mig. Jeg arbejder altid ud fra indlæringspsykologien med fokus på hvor hesten er lige nu. Jeg bruger tid på at finde årsagen bag adfærden fremfor blot at behandle symptomet. Når årsagen er fundet arbejder jeg på at ændre motivationen bag adfærden så problemet løses på en rolig og hensigtsmæssig måde.

Uanset hvad du ønsker hesten trænet til kan det være nødvendigt med et fysisk tjek så vi er sikre på at hesten er fysisk klar til det vi ønsker af den.
For mig handler det hele tiden om at forberede hesten og gøre det så let som muligt for den at udfører det jeg ønsker af den.

Du er meget velkommen til at kontakte mig for en snak, eller komme forbi og se mig træne en hest. Så kan vi snakke om hvad du ønsker for din hest og arbejde på at finde en måde der tilgodeser både hest og rytter.
 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite